DATA 4.0 NETWORK, Event #8, IoT, September 21st

Data 4.0 Network: Event #8, IoT, September 21st, 2021

Event #8 i Data 4.0-netværket for studerende, folk fra industrien, startup-miljøet og andre interesserede

I dette ottende event i rækken under emnet IoT, skal vi høre om forskningsprojektet Bearing Brain, som er et samarbejde imellem Aarhus Universitet, Institut for Elektro- og Computervidenskab, kuglelejevirksomheden CeramicSpeed og Arla Foods HOCO.

Morten Opprud, PhD-studerende og Project Lead i Bearing Brain, vil fortælle om projektet, som skal udvikle en intelligent og billig trådløs sensor med lavt strømforbrug. Den skal bruges i industrielle produktionsanlæg og indsamle vibrationsdata, som skal analyseres via machine learning-algoritmer med henblik på at forudsige og imødekomme nedbrud.

Den fjerde industrielle revolution, Industri 4.0, forsyning 4.0 dækker over det, der for nogle som en masse buzzwords, såsom Machine Learning, Internet of Things, Big Data og Cloud, som ofte forvirrer mere end de oplyser. Ikke desto mindre er disse en vifte af anvendelige teknologier, som er nøglen til optimering af både omsætning og produktion. Der er uudnyttet potentiale – både for virksomheder samt nuværende og kommende medarbejdere. Samtidig medfører teknologierne nye begreber, behov for flere nye teknologier, leverandører og implementeringsmetoder.

Vi har valgt at samle det hele under en paraply, som vi kalder Data 4.0-netværket, hvor vi vil eksemplificere og udbrede viden omkring disse nye teknologier og begreber.

Formålet med Data 4.0-netværket

Danske forsynings- og industrivirksomheder kæmper med at indsamle og udnytte data og mange studerende med teknisk faglighed er ikke oplyst om de mange spændende muligheder i disse sektorer. Data 4.0-netværket er et initiativ i samarbejde mellem neurospace og ORBIT Lab på Aarhus Universitets Institut for Elektro- og Computerteknologi. Netværket har til hensigt at bringe relevante kræfter sammen for at styrke danske industri- og forsyningsvirksomheder og inspirere med cases og oplyse om faldgrupper og muligheder når det gælder opsamling og anvendelse af data samt optimering af produktion og omkostninger.

15.00: Velkomst v. ORBIT Lab

15.05: Projekt Bearing Brain – Lav analysen der hvor data findes, v. Morten Opprud

Tak for i dag

Om Morten Opprud

Morten er PhD-studerende ved AU, Institut for Elektro- og Computerteknologi og leder af projektet Bearing Brain, som løber frem til oktober 2023

Dette arrangement er gratis at deltage i og åbent for alle som ønsker indsigt i, og evt. Indflydelse på den danske industris fortsatte overlevelse. Alle med interesse i emnet er velkomne, og vi opfordrer både tech-kyndige studerende og repræsentanter fra den danske industri og startup-verden til at deltage. Du behøver ikke at have deltaget i de tidligere arrangementer for at deltage i dette.

Dette event afholdes på dansk.

Microsoft Teams. Du får tilsendt et link via e-mail, når du tilmelder dig til arrangementet.

Når du registrerer dig som deltager på dette event, accepterer du at modtage e-mail-updates fra ORBIT Lab og neuropace, fx ændringer i forbindelse med dette event. Du kan selv justere dine præferencer og til enhver tid afmelde dig mailinglisten. Dog anbefaler vi, at du forbliver på listen som minimum frem til eventet er afholdt, så vi kan oplyse dig om eventuelle ændringer. Du kan læse mere i vores Privacy Policy.

OBS! Formularen kan godt drille i Firefox til Windows. Prøv en anden browser.

Hvilken bekrivelse passer bedst på dig?

Hvis du har spørgsmål til eventet eller denne sides indhold, kan du tage fat i Litte Dalsgaard, ORBIT Lab Community Manager: litte@ece.au.dk / 93 52 14 47