DATA 4.0 – Cloud computing, September 24th 2020

Home / 1: Events / DATA 4.0 – Cloud computing, September 24th 2020

Den fjerde industrielle revolution, Industri 4.0, forsyning 4.0 er for nogle er en masse buzzwords og prangende teknologier, såsom Machine Learning, Internet of Things, Big Data og Cloud, som ofte forvirrer producenter mere end de oplyser. Ikke desto mindre dækker disse begreber over en vifte af anvendelige teknologier, som er nøglen til optimering af både omsætning og produktion. Der er uudnyttet potentiale, både for virksomheder og nuværende samt kommende medarbejdere. Samtidig medfører denne trend nye begreber, behov for nye teknologier, leverandører og implementeringsmetoder.

Vi har valgt at samle det hele under en paraply, som vi kalder Data 4.0-netværket, hvor vi vil udbrede viden omkring disse nye teknologier og begreber. I dette fjerde arrangement i rækken vil neurospace CEO, Rasmus Steiniche, introducere begrebet cloud computing og de forskellige termer, vi bruger, når vi taler om det. Han vil fortælle om mulighederne med cloud computing og hvorfor det er relevant at arbejde med – både som virksomhed og studerende.

Herefter vil Hans Viken Duedal uddybe en case fra Visma, hvor han var med til at forflytte Vismas .Net classic stack til skyen – en process som ikke forløb helt uden bump på vejen. Denne process førte til nogle værdifulde indsigter, som vi alle kan bruge i vores process mod at blive “cloud native”.

Danske producenter og industrivirksomheder kæmper med at indsamle og udnytte data og mange studerende med teknisk faglighed er ikke oplyst om de mange spændende muligheder i den industrielle sektor. Industri 4.0-netværket er et initiativ i samarbejde mellem neurospace og ORBIT Lab, Ingeniørhøjskolen AU. Netværket har til hensigt at bringe relevante kræfter sammen for at styrke den danske industris muligheder for bl.a. at opsamle og anvende data og optimere produktion og omkostninger.

15.00: Velkomst v. ORBIT Lab og neurospace
15.03: Hvad er cloud computing?, v. Rasmus Steiniche, neurospace
15.15: “Moving to the Cloud”, v. Hans Viken Duedal, Unity

Om Rasmus Steiniche

Om Hans Viken Duedal

Hans arbejder i dag for Unity, og hans ansvarsområder er at håndtere deres kæmpe kodebase samt at opskalere deres containerinfrastruktur. Tidligere har han været hos Visma som Site Reliability Engineer og CTO. Han er passioneret omkring networking og gaming og er ofte speaker og co-organizer på Cloud Native meetups.

Dette arrangement er gratis at deltage i og åbent for alle som ønsker indsigt i, og evt. Indflydelse på den danske industris fortsatte overlevelse. Alle med interesse i emnet er velkomne, og vi opfordrer både tech-kyndige studerende og repræsentanter fra den danske industri og startup-verden til at deltage. Du behøver ikke at have deltaget i de to første arrangementer for at deltage i dette.

Dette event afholdes på dansk

Google Meet. Du får tilsendt et link via e-mail på selve dagen for arrangementet.

Når du registrerer dig som deltager på dette event, siger du ja til at modtage e-mail-updates fra ORBIT Lab og neuropace, fx ændringer i forbindelse med dette event. Du kan selv justere dine præferencer og til enhver tid afmelde dig mailinglisten. Dog anbefaler vi at du forbliver på listen som minimum frem til eventet er afholdt, så vi kan oplyse dig om eventuelle ændringer. OBS! Formularen nedenfor kan godt drille i Firefox til Windows. Prøv en anden browser.

Hvis du har spørgsmål til eventet eller denne sides indhold, kan du tage fat i Litte Dalsgaard, ORBIT Lab Community Manager: litte@ase.au.dk / 93 52 14 47

eller Rasmus Steiniche, CEO neurospace: rasmus.steiniche@neurospace.io / 31412896.