DATA 4.0 NETWORK, Event #10, Big Data, 24. maj 2022

Event #10 i Data 4.0-netværket for studerende, folk fra industrien, startup-miljøet og andre interesserede

I dette tiende event i rækken under emnet Big Data, får vi besøg af Martin Jørgensen fra Danish Crown, som er på en digitaliseringsrejse. For at blive mere effektiv gennem digitalisering har Danish Crown oprettet en ny innovationsafdeling, som hjælper forretningen med at implementere Industri 4.0.

Gennem sin talk vil Martin introducere dig for Danish Crown næste skridt bl.a. bliver et fremstød inden for industri 4.0-teknologier såsom IoT, maskinlæring og digitale tvillinger. Han vil belyse kompleksiteten ved at arbejde med animalske produkter, og fortælle hvordan Danish Crown opretholder en høj udnyttelsesgrad, hvordan de mindsker spil og samtidig hæver kvaliteten på deres produkter. Gennem et casestudie vil han gennemgå hvordan Danish Crown kan optimere på bestemte linjer i fabrikken, hvordan det påvirker medarbejderne, og hvad potentialet er ved at bruge mere data og særligt maskinlæring i produktionen.

Herefter vil Maria Jensen fra neurospace sætte fokus på Big Data-begrebet. Her vil hun belyse de uoverensstemmelserne imellem Big Data i forskning og ude i den danske industri. Derudover vil hun understrege eksisterende barrierer mod udnyttelsen af (Big) Data og hvordan danske virksomheder bedst kommer i gang med at digitalisere deres produktion.

16:15: Dørene åbner

16:30: Velkommen, ORBIT Lab og Neurospace

16:35: Case: Trimmeroptimering og Industri 4.0 i Danish Crown, Martin Jørgensen

17:35: Kort pause

17:45: Big Data er ikke et strategisk mål, Maria Jensen

18:05: Sandwich og networking

Om talerne

Martin Jørgensen

Martin er manager i Danish Crowns Innovation and Data Hub. Med erfaringer fra både mobiludvikling og som CTO i en IoT-virksomhed bruger han i dag sine kompetencer hos Danish Crown til at implementere Industri 4.0 og kickstarte den digitale rejse i fabrikkerne.

Maria Jensen

Maria er ingeniør indenfor driftsoptimering og teknologibaseret forretningsudvikling med speciale i Machine Learning. Hun har været med til at stifte Neurospace hvor hun igennem de seneste år har hjulpet industrielle virksomheder med at udnytte potentialet i opsamlet data.

Dette arrangement er gratis at deltage i og åbent for alle som ønsker indsigt i, og evt. Indflydelse på den danske industris fortsatte overlevelse. Alle med interesse i emnet er velkomne, og vi opfordrer både tech-kyndige studerende og repræsentanter fra den danske industri og startup-scene til at deltage. Du behøver ikke at have deltaget i de tidligere arrangementer for at deltage i dette.

Dette event afholdes på dansk.

AU Institut for Elektro- og Computerteknologi, Shannon-bygningen, lokale 009–13, Finlandsgade 24A, 8200 Aarhus N.

Når du registrerer dig som deltager på dette event, accepterer du at modtage e-mail-updates fra ORBIT Lab og Neuropace, fx ændringer i forbindelse med dette event. Du kan selv justere dine præferencer og til enhver tid afmelde dig mailinglisten. Dog anbefaler vi, at du forbliver på listen som minimum frem til eventet er afholdt, så vi kan oplyse dig om eventuelle ændringer. Du kan læse mere i vores Privacy Policy.

Hvilken bekrivelse passer bedst på dig?

Den fjerde industrielle revolution, Industri 4.0, forsyning 4.0 dækker over det, der for nogle som en masse buzzwords, såsom Machine Learning, Internet of Things, Big Data og Cloud, som ofte forvirrer mere end de oplyser. Ikke desto mindre er disse en vifte af anvendelige teknologier, som er nøglen til optimering af både omsætning og produktion. Der er uudnyttet potentiale – både for virksomheder samt nuværende og kommende medarbejdere. Samtidig medfører teknologierne nye begreber, behov for flere nye teknologier, leverandører og implementeringsmetoder.

Vi har valgt at samle det hele under en paraply, som vi kalder Data 4.0-netværket, hvor vi vil eksemplificere og udbrede viden omkring disse nye teknologier og begreber.

Formål

Danske forsynings- og industrivirksomheder kæmper med at indsamle og udnytte data og mange studerende med teknisk faglighed er ikke oplyst om de mange spændende muligheder i disse sektorer. Data 4.0-netværket er et initiativ i samarbejde mellem Neurospace og ORBIT Lab på Aarhus Universitets Institut for Elektro- og Computerteknologi. Netværket har til hensigt at bringe relevante kræfter sammen for at styrke danske industri- og forsyningsvirksomheder og inspirere med cases og oplyse om faldgrupper og muligheder når det gælder opsamling og anvendelse af data samt optimering af produktion og omkostninger.

Hvis du har spørgsmål til eventet eller denne sides indhold, kan du tage fat i Litte Dalsgaard, ORBIT Lab Community Manager: litte@ece.au.dk / 93 52 14 47